Vigyázz a szádra! 7 ok, amiért számit, hogy mit beszélsz

Ismered a japán közmondást, "a kimondott szó egy leejtett tojás"?
Vagyis amit egyszer kimondtál, azt nem lehet visszaszívni, az megtette a hatását. Rombolt vagy épített.
Ennek figyelembe vételével tanácsolom, hogy válj egyre tudatosabbá arra, hogy mit mondasz ki hangosan. Hogyan beszélsz magadról, a képességeidről, a jövődről, az álmaidról, a lehetőségeidről.

A szavaiddal alakítod és teremted a realitásodat.
Amit kimondasz és megerősítesz, az előbb utóbb a valóságoddá válik.
A szavaid a legfontosabb teremtő eszközeid. A panaszkodás, aggódás, féltékenység, hibáztatás, pletyka csak még többet szül azokból az élményekből, amelyek hátráltatnak céljaid elérésében. Arról beszélj, amire vágysz, amit értékelsz, amiért hálás vagy, ami inspirál, ami boldoggá tesz, így hamarosan ezek a dolgok mutatkoznak majd meg a realitásodban.

A kimondott szavaid befolyásolják az önbizalmadat.
Építeni vagy rombolni tudod a jelenlegi önbizalmadat azokkal a szavakkal, amelyeket használsz a mindennapjaidban. Amikor hangot adsz a kételyeidnek, amikor degradálod magad, amikor nem fogadsz el dicséretet, amikor azon aggódsz, hogy másoknak megfelelsz-e, akkor gyengíted az "önbizalom izomzatodat". Kizárólag olyan kijelentéseket tegyél magadról, amelyek építik az önbizalmadat.

A kimondott szavaid befolyásolják mások, a körülötted élők önbizalmát.
Egyetlen szóval vagy egy rosszul irányzott kérdéssel porig tudsz súlytani embereket, akik esetleg nem állnak szilárd lábakon az önbizalom terén.
Buzdítás, dicséret, egy jó szó mindig nagyobb eredményeket hoz, mint a megszidás, becsmérlés, bűntudatkeltés.

A kimondott szavaid reprezentálják az értékrendszeredet és a sztenderdeket, ami szerint élni kívánod az életed
A kimondott szavaidon keresztül tudathatod az emberekkel, hogy mi az, ami Neked fontos, mi az, ami Neked számít és mi az, amit nem tolerálsz az életedben. Ha tisztán kommunikálod a határaidat, hogy miben hiszel, hogy miért állsz fel, és mi mellett állsz ki, akkor az emberek tudják, hogy mire számíthatnak tőled, és tiszteletben tartják a sztenderdjeidet.

A környezetedben élőket is programozod azzal, amit beszélsz
A kimondott szó a leghatásosabb eszközöd, hogy pozitív hatással legyél szeretteidre és azokra, akik felnéznek Rád.
Különösen figyelj a szádra akkor, ha gyerekek élnek körülötted. Ők még mindent elfogadnak, amit mondasz, kétely és kérdés nélkül, majd beépítik az információt a mélytudatukba. Soha nem tudod, hogy mikor adsz át egy gyermeknek egy olyan életre szóló programot, ami alapján megítéli majd önmagát, a képességeit vagy a lehetőségeit.

A kimondott szó lehetőséget kínál, hogy állandó hálaérzésben éld az életed.
Amikor azt mondod, hogy "Munkába kell mennem", akkor gondolj azokra, akik mindent megadnának azért, hogy legyen munkájuk és pénzt kereshessenek, hogy ellássák a családjukat.
Mond azt, hogy munkába mehetek.

Amikor azt mondod, hogy orvoshoz kell mennem, gondolj arra, hogy vannak olyan országok, ahol egyszerű dolgoktól meghalnak az emberek, mert nincs orvosság és nincs lehetőség az orvosi ellátásra.
Mond azt, hogy orvoshoz mehetek.

Amikor azt mondod, hogy tanulnom kell, gondolj azokra, akik vágynak arra, hogy tudást vegyenek magukhoz, de nincs lehetőségük rá, és mond azt, hogy tanulhatok.

Ezzel a csekély változtatással állandó hálaérzésben tarthatod magad, amelynek az lesz az eredménye, hogy szuper sebességgel vonzod majd magadhoz azokat a dolgokat, amelyekre tiszta szívből vágysz.

A hangosan kimondott kérdéseid meghatározzák az eredményeidet.
Tony Robbins azt mondja, hogy "ha hülye kérdéseket teszel fel, akkor hülye válaszokat fogsz kapni".
Miért pont velem történik ez?
Miért ver engem a sors?
Miért vagyok én ilyen szerencsétlen?
Ezeknek a kérdéseknek semmi értelme, hiszen egyrészt az áldozatszerepben tartanak, ahonnan képtelen vagy mozdulni és cselekedni, másrészt pedig elállják a helyét a válaszoknak, a megoldásnak, tehát elakadva tartanak.

Változtasd meg a kérdéseidet a következőkre:
Mi legyen az első lépés, ami kimozdít ebből a helyzetből?
Mi a három legfontosabb célom?
Hogyan akarom élni az életem?

A megfelelő kérdésre a tudatalattid eléd hozza a megfelelő választ!

Tudatosítsd magadban a kimondott szó teremtő erejét és használd nap mint nap a céljaid elérésére és az Álom Életed menifesztálására!