Hogyan zárd erősen az évet a szeptemberi újrakezdés után?

Emlékszel még, hogy milyen célokat állítottál magad elé januárban?
Ne aggódj, ha nem tudod előhívni azokat a magad elé állított legfontosabb célokat, amelyekről azt mondtad az év elején, hogy „ebben az évben ezeket tutira teljesítem”, ugyanis az emberek 80%-a az év közepén nem emlékszik már az újévi fogadalmakra vagy a kitűzött célokra.

Szóval, ne pánikolj, és főleg ne érezz bűntudatot, hiszen ezek az érzések úgysem visznek a céljaidhoz közelebb. Sőt! Egyre csak eltávolítanak tőlük... De ez egy másik nap témája...
 
Szóval, nem veszett még el minden, hiszen az év hátralévő részében még számtalan célodat teljesítheted akkor, ha fókuszált, elkötelezett és organizált vagy.

Íme 7 tipp, amely segítségedre lesz abban, hogy eredményesen, és a kívánt sikereidet megélve zárd a 2016-os évet.

1. Határozd meg a 3 fő projektet, amin az elkövetkező 90 napban dolgozol majd. Ezek a nagy projektek. Ezek azok, amelyeken minden nap dolgozni fogsz. Lehet, hogy könyvet írsz, mint én, vagy fogyni szeretnél, ami szintén hosszú távú elkötelezettség, vagy a nyelvvizsga letételére, esetleg a marathon lefutására készülsz. Lehet, hogy az a célod, hogy javítod a kapcsolataidat, és több időt töltesz a gyermekeddel.

2. A 3 nagy projekten kívül határozd meg a tíz 90 napos, kisebb volumenű célodat.
Mentálisan ugorj előre december 1-re, és gondolj vissza az elmúlt 3 hónapodra. Mit végeztél el, ami büszkeséggel tölt el? Mit fejeztél be, amit már régóta halasztgattál? Fókuszáltan, pozitívan fogalmazd meg a 90 napra azt a tíz célt, amely előre mozdítja az életed.

3. Vizualizáld az eredményed! Lásd, halld, érezd magad a célba érés pillanatában. Minden nap tölts pár percet azzal, hogy elképzeled a célod, vágyad megtapasztalását.

4. Tudd, hogy miért akarod, amit akarsz! Ez a nagy miérted, a hajtóerőd, ami motivál majd, és előre visz azokban a pillanatokban, amikor könnyebb lenne a régi szokásokhoz visszafutni, vagy nem megtenni a szükséges lépéseket.

5. Fogalmazd meg magadnak, hogy mi történik akkor, ha nem éred el ezeket a célokat. Milyen élményektől fosztod meg magad? Mit veszítesz? Mit veszítenek a körülötted élő emberek?

6. Kontroláld a gondolataidat! Emlékezz, hogy azzá válsz, amire egész nap gondolsz, így a feladatod és felelősséged, hogy kizárólag olyan gondolatoknak adj helyet az elmédben, amelyek a célod elérése felé visznek közelebb.
„Képes vagyok rá! Tudom, hogy sikerül! Sikeres vagyok!” – hogy csak egy pár példát említsek.

7. Vedd komolyan a listádat és tedd olyan helyre, ahol minden nap látod. Az angol mondás szerint, „Out of sight, out of mind”. Vagyis ha nem látod, akkor nem gondolsz rá, és ha nem gondolsz rá, akkor nem fogsz lépéseket tenni az elérése érdekében.

Semmiről sem vagy lekésve, ha elkezded ma!
Engedd el a bűntudatodat, hogy eddig nem tettél a céljaidért és az álmaidért, és kezdd MOST, hiszen kizárólag a MOST-ban van erőd a pozitív változtatásra.

Meg tudod csinálni! Én hiszek Benned!