A hála energiája

„A hála értelmet ad a múltnak, békét hoz a jelenünkbe és létrehozza a képet a jövőről.” / Melody Beattle /

Nálunk Amerikában közeleg a Hálaadás ünnepe. Ilyenkor összegyűlnek a családok, barátok és egy közös vacsora mellett adnak hálát az elmúlt egy évért. A Hálaadást minden évben november negyedik csütörtökén ünnepeljük, amit 1863-ban Abraham Lincoln egységesített. A története azonban ennél sokkal mélyebbre gyökerezik.

1620 szeptemberében egy Angliából érkező hajó kötött ki új reményekkel a mai Massachusettsnél. Az első télen az utasok a hajón maradtak, így próbálták átvészelni a tél viszontagságait. Az embert próbáló körülmények miatt azonban csak a fedélzet fele élte túl a telet. A tél végeztével úgy döntöttek, hogy partra szállnak. A szárazföldön szerencsés módon egy angolul beszélő abenaki indián fogadta őket, aki később bemutatta őket társának is.

Az indiánok megmutatták a kukoricatermesztés, a juharszirup készítés, a halászat és a vadászat rejtelmeit. Bemutatták őket az őslakos wampanoag törzsnek, akikkel a telepesek békés szövetséget kötöttek, ami ötven évig fennállt.

Az első sikeres és bő kukoricatermést követően, 1621 novemberében a telepesek egy három napos ünnep keretében fejezték ki hálájukat Istennek. Hálát adtak, hogy a nehéz körülmények ellenére is túlélték a telet és új otthonra leltek. William Bramford kormányzó meghívta az ünnepségre az őslakosokat is, akikkel együtt fogyasztották el az első hálaadási vacsorát.

A Hálaadás szokássá válásához persze ennél hosszabb út vezetett, ugyanakkor szerettem volna ezzel a rövid bevezetővel közelebb hozni hozzád az ünnepet.

A hála energiája

Beszéljünk egy kicsit a hála energiájáról. Jelen pillanatban az általad megélt események a mostani vibrációddal egyező körülmények. Amikor alacsony frekvencián rezegsz, akkor kizárólag olyan eseményeket fogsz tudni megteremteni magadnak, vagy magadhoz vonzani, amelyek hozzád hasonlóan alacsony szinten rezegnek. Ez az univerzális törvény úgy ismert, mint a „vonzás törvénye”. Tehát ahhoz, hogy magasabb szintű életet vonzz magadhoz, magasabb szintű érzelmekkel kell feltöltened a tudatod.

A hála a legmagasabb rezgésű érzelem. Amikor hálát adsz a családodért, szeretteidért, egészségedért, munkádért, akkor a legmagasabb mentális és érzelmi szinten vagy. Azok az emberek, akik rendszeresen ismerik fel az életük szépségeit és hálát adnak érte, sokkal magasabb szinten tapasztalják meg az életüket, több örömet szereznek, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak.

Miért lehetnék hálás?

Sokszor az emberek tudatát elöntik a negatív érzelmek és gondolatok. Nem arra fókuszálnak, amijük van és amiért hálát éreznek, hanem az olyan dolgokra, amelyek kételyt, stresszt, szorongást keltenek bennük.

Magadra ismertél? Akkor fontos, hogy tudd, mindig van olyan, akinek nehezebb, mint neked! Beszélj egy munkanélkülivel és elkezded jobban értékelni a munkád. Nézz egy otthontalan ember szemébe és elkezded jobban értékelni az otthonod melegét. Ha nem tanulsz meg hálás lenni azért, amid van, akkor nem fogod tudni bevonzani azt, amire vágysz.

Elvárás és hála

A hála mellett egy másik fontos érzelmet is meg kell említenünk, ez az elvárás. Az elme egyik fő szabálya, hogy amit elvárunk, azt realizáljuk. Vágyaid megtapasztalása pedig születési jogod. Tudatosnak kell lenned és hinned, hogy az Univerzum gyermeke vagy és ugyanaz a bőség, ami a természetben megnyilvánul, az a te életedben is jelen van. Az elvárás és a hála azonban kéz a kézben jár, így az alázat megtartása elengedhetetlen. Találj valami apróságot minden nap, amiért hálát adhatsz!

Mindez a gyakorlatban

A hála érzését napi szinten aktiválnod kell. Ha reggel hálával indítod a napod, akkor sokkal magasabb frekvencián leszel egész nap.

Első lépések:

 • Fedezz fel olyan értékeket, amelyeket eddig alapvetőnek és természetesnek vettél.
  Gondolj bele, mi minden szépíti meg az életed nap mint nap. Lehet ez olyan apróság is, mint a szíved dobogása, de gondolhatsz a szeretteidre, vagy bármire, amit úgy érzel, eddig nem értékeltél igazán!
 • Írj egy listát a legnagyobb sikereidről, amelyek hálával töltenek el.
  Lehet szakmai vagy magánéleti siker, mérföldkő is. A lényeg, hogy értékeld mindazt, amit eddig elértél.
 • Vedd fel három olyan személlyel a kapcsolatot, akiknek hálás vagy.
  Oszd meg velük, hogy miért vagy hálás. Ezzel nem csak saját érzelmi szintedet emeled magasabbra, de másoknak is örömet okozhatsz és segítheted őket a hála realizálásában.

Gyakorlatok minden napra:

 • Minden reggel tölts három percet azzal, hogy hangosan kifejezed a háládat.
  Adj hálát a családodért, a szeretteidért, a barátaidért, az egészségedért, a fittségedért, a karrieredért, az anyagi javakért, a lehetőségeidért, az utazásaidért, a tudásodért, a motivációdért, a kitartásodért, a sikeredért, a személyiségedért és a téged körülvevő környezetért.
 • Minden este sorolj fel három dolgot, személyt vagy eseményt, amiért hálás vagy.
  Például így: Hálás vagyok a kényelmes és meleg otthonomért. Hálás vagyok a férjem szerető gondoskodásáért.

Most egy kis játékkal is készültem neked a témában. Írj három olyan dolgot, amiért hálás vagy, és megnyerheted az Álomélet Manifesto könyvem. A részletekért látogass el Facebook oldalamra.

Találkozzunk jövő héten is, kövesd figyelemmel a Szerdai Sikertréninget!